Politică

Cel mai tânăr candidat la Consiliul Județean Gorj: Fără implicare, nu se schimbă lucrurile

Alexandru Marius Motohonu, candidatul S.O.S la președenția Consiliului Județean Gorj, e cel mai tânăr candidat pentru șefia unui Consiliu Județean din toată țara. Are 25 de ani și mărturisește că tinerii pot schimba lucrurile în bine, dar pentru asta e nevoie de implicare. 

 

Și-a dorit să facă acest pas și să intre într-o competiție electorală încă de acum patru ani, însă legislația impune o anumită vârstă de la care se poate candida. Acum a primit sprijinul senatoarei Diana Șoșoacă pentru a candida la șefia Consiliului Județean Gorj. Nu e deloc străin de politică. A studiat Administrația Publică la Școala de Studii Politice și Administrative din București și e convins că tinerii pot schimba în bine soarta comunităților din care fac parte.

 

“Eu mi-aș fi asumat această candidatură și acum patru ani de zile sau chiar de mai devreme. Din 2016 am început să cochetez cu acest mediu politic. Voiam să mă implic și acum, iar partidul S.O.S s-a pliat ca o mănușă, prin promovarea valorilor naționale și susținere a identității românești. Cred că putem realiza ceva bun pentru județ atâta timp cât suntem uniți”, a declarat Alexandru Marius Motohonu. 

Motohonu a reușit să adune în jurul său o echipă de tineri cu idei și încearcă să convingă electoratul că tinerii merită o șansă în politică. 

„Am crescut într-un mediu naționalist, am pasiuni care m-au îndrumat spre implicare și iubirea de patrie. Din adolescență am plecat pe acest drum. Tinerii, când văd alți tineri implicați în politică,  candidând la o funcție de consilier sau ca mine, pentru funcția de președinte la Consiliul Județean Gorj, întreabă pe ce loc sunt pentru că multe partide i-au luat până acum doar de umplutură. La noi nu a existat așa ceva, avem foarte mulți tineri pe liste și mă bucur că am aplicat în felul acesta. Fără implicare nu se pot schimba lucrurile. Ar fi mult mai mulți, dar parte din ei sunt plecați în străinătate sau în centre universitare din țară. 6-7 colegi din clasa mea de la liceu sunt în străinătate. Un coleg e în Anglia de vreo 5-6 ani. Vrea să se întoarcă, dar nu are o bază sigură pentru a deschide o afacere. Tinerii vor să investească în acest județ, dar trebuie încurajați și ajutați”, a mai spus Motohonu.

 

Pentru Primăria Târgu Jiu, S.O.S Gorj îl susține pe viceprimarul Gabriel Coica.

 

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: