Actualitate

Ce spune Plaveti despre directorul șpăgar de la Termo Rovinari

“Aceste lucruri nu trebuie să se întâmple!” E reacția lui Dan Iulius Plaveti în scandalul momentului din energie. Iosif Chircă, directorul adjunct de la Termocentrala Rovinari, a fost filat de procurori în timp ce primea mită cinci mii de euro ca să trucheze o licitație. Potrivit unor surse din anchetă, i s-ar fi promis sume colosale de bani dacă livra lucrările firmei care promisese desaga mai plină.

 

Șpaga a fost dată pe marginea unui drum comunal din județ. asta după ce omul de afaceri l-a căutat pe Chircă la birou. I-a dat banii până la urmă într-o pungă de cadouri. Cadoul a fost ginit de procurorii anticorupție și a ajuns probă extrem de importantă la dosarul care vizează niște băieți deștepți din energie care au jecmănit compania din Gorj.

 

Președintele Directoratului, Dan Iulius Plaveti, a avut o primă reacție în acest scandal. Așteaptă să vadă ce atribuții îi poate da lui Chircă pentru că nu mai poate rămâne director. „Măsurile sunt luate de DNA. Noi am primit ordonanța de la DNA și vom trece și la măsurile administrative. Înseamnă că se va analiza care este situația domnului Chircă, ce mai poate dânsul să mai facă conform ordonanței și dacă trebuie luate și alte măsuri administrative. Au fost solicitări de punere la dispoziție a documentelor de către DNA București. Evident, noi punem și colaborăm cu organele de anchetă. Aceste lucruri nu trebuie să se întâmple. Dacă se întâmplă, organele de anchetă își fac datoria”, a spus Dan Iulius Plaveti.

 

Iosif Chircă e sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. E cercetat pentru luare de mită. Nu mai are voie să ocupe funcție de conducere la Termocentrala Rovinari. El este acum director adjunct. Până luna trecută, a fost director general, dar această funcție a fost ocupată, din 18 ianuarie, de Laurențiu Ciurel.

Vizualizări: 4,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: