Actualitate

Ce se întâmplă cu primele minerilor

Una caldă, alta rece. Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia vor primi, anul viitor, primele și bonusuri așa cum sunt prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. Vestea proastă este însă că nu se știe dacă și voucherele de vacanță vor rămâne la aceeași valoare de anul viitor.

Mai mult, a transmis liderul Sindicatului Mine Energie, Gabriel Căldărușe, la Tele3, compania va încheia anul 2023 tot pe profit așa că nu vor fi probleme, anul viitor, cu acordarea primelor și bonusurilor din contract: “Ținând cont că în ultimii doi ani, această unitate a avut profit, salariații nu vor fi afectați în ce înseamnă prime, bonusuri. Nu vom avea nicio problemă în 2024 din acest punct de vedere. Societatea, inclusiv anul acesta, se închide pe profit”.

Cât privește tichetele de masă și voucherele de vacanță, aici ar putea apărea probleme după ce a fost adoptată ordonanța austerității care permite tichete de vacanță de cel mult 1.600 de lei și tichete de masă de cel mult 15 lei pe zi.

„Există o problemă în ce privește vouchere de vacanță și tichetele de masă. Până la 1 aprilie, nu vor fi afectați oamenii. E 35 de lei pe zi valoarea tichetelor la ora actuală. Sunt negociate în Contractul Colectiv de Muncă și oamenii nu vor pierde aceste tichete până la 1 aprilie. La fel, voucherul de vacanță e stabilit prin acea ordonanță la 1.600 de lei, la care se aplică impozit, contribuție la sănătate. Până acum, valoarea voucherului e raportată la salariul minim brut: 3.300 la ora actuală”, a mai afirmat Căldărușe.

Vizualizări: 1,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: