Social

Căsătorii da, artificii nu

Guvernul intenționează să relaxeze restricțiile pentru noaptea dintre ani. În noaptea de Revelion se vor putea organiza petreceri în aer liber fără limită de participanți sau oră de închidere, singura condiție fiind purtarea măștii. Și restaurantele pot rămâne deschise toată noaptea, însă cu grad de ocupare de 50%.

„Pentru nopţile de Crăciun şi Anul Nou – noaptea de 24 spre 25 şi 31 spre 1 – nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor funcţiona operatorii economici. Deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat. Totodată, la unităţile de cazare unde nu există limită la capacitate, până acum erau permise doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate”, a declarat Raed Arafat.

Legat de petrecerile private, precum nunţile sau botezurile, Raed Arafat a afirmat că se menţin restricţiile existente, fiind interzise.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu ia în calcul organizarea unui foc de artificii, de teamă că ar scoate zeci de mii de oameni în stradă. “După experiența de la 1 Decembrie, când am văzut în piață două - trei mii de oameni, care au venit la pornirea iluminatului de sărbători, mă gândesc că ar putea să vină zeci de mii de oameni la focul de artificii”, a spus Romanescu. “Cred că nu ar fi cea mai bună soluție, vedem dacă vom organiza ceva”, a spus primarul.

Tradiția căsătoriilor la Poarta Sărutului, în noaptea de Revelion, se va păstra însă. Dacă, anul trecut, din cauza pandemiei, un singur cuplu și-a manifestat dorința de a-și uni aici destinele, de data asta sunt deja 10 solicitări de la persoane din diferite județe ale țării, spune primarul Romanescu.  

Vizualizări: 1,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: