Actualitate

Carierele CE Oltenia, monitorizate cu drona 

CE Oltenia a inițiat o procedură de achiziție în vederea cumpărării unei drone cu cameră foto/video. Aceasta va fi utilizată în carierele miniere, beneficiar fiind Sucursala Minieră. 

”Drona solicitată va fi folosită pentru buna desfășurare a activității din minerit din punct de vedere al securității procesului de extracție al cărbunelui. Având în vedere faptul că activitatea de exploatare a lignitului afectează parțial sau total suprafețele de teren și construcțiile existente în perimetrul supus exploatării și cele din perimetrul necesar pentru amplasarea haldelor sau a lucrărilor de infrastructură este necesară achiziția acesteia”, se arată în caietul de sarcini. 

În document se mai arată că ”necesitatea achiziționării acestui echipament este impusă de activitatea specifică de supraveghere video, vitală și de neînlocuit pentru profesioniștii din domeniul producției”. 

Cu ajutorul acesteia, vor fi transmise imagini în timp util către persoanele cu funcții de decizie în ceea ce privește alunecările de teren din perimetrele miniere, prezentarea foto-video a evoluției fronturilor de lucru, de excavare sau de haldare, precum și verificarea stadiului lucrărilor de redare a terenurilor în circuitul economic. 

Pentru cumpărarea dronei, CE Oltenia a alocat 6300 lei fără TVA. Furnizorii pot depune oferte până în data de 11 august, ora 13.00, pe e-mail. 

 

Vizualizări: 3,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: