Actualitate

Cariera Roșiuța va fi extinsă

Guvernul a modificat ieri o hotărâre de guvern care privește Cariera Roșiuța, în sensul că a actualizat anexa cu imobilele care trebuie expropriate, în vederea extinderii fronturilor de lucru. Cariera Roșiuța va atinge astfel o capacitate de trei milioane de tone de cărbune pe an.

“Concret, se actualizează elementele de identificare și sumele individuale aferente despăgubirilor pentru exproprierea imobilelor prevăzute în anexa 2 la HG nr. 1031/2018. Astfel, au fost incluse în coridorul de expropriere și imobilele de tipul construcțiilor și a fost suplimentată cu 886.049,29 lei suma necesară pentru plata sumelor individuale stabilite de către instanțele de judecată pentru despăgubirea imobilelor proprietate privată aflate pe coridorul de expropriere. Banii se asigură din bugetul Ministerului Energiei”, se arată în documentul guvernului.

Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, din subordinea Ministerului Energiei.

În HG nr. 1031/2018 au fost incluse în coridorul de expropriere doar imobilele de tipul terenurilor, nu și imobilele de tipul construcțiilor, a mai precizat sursa citată.

Probleme cu fronturile de lucru ar mai fi la Roșia, Peșteana și Pinoasa, unde anul viitor va începe defrișarea unor suprafețe. La Jilț Nord este nevoie de exproprieri.

 

Vizualizări: 2,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: