Ultima oră

Când se distribuie cardurile de energie

Cardurile pentru plata facturilor la energie emise de autorități vor fi distribuite începând cu data de 1 februarie 2023, dar acestea vor putea fi utilizate de la 1 martie. Procedura este una greoaie.

Asociațiile de proprietari vor primi, începând cu data de 16 ianuarie, înștiințare cu metodologia de utilizare a certificatului de validare a datoriei. Acest certificat este specific numai pentru încălzirea în sistem centralizat. 

„Pentru căldura de la bloc avem peste 190.000 de asociații de proprietari.  E nevoie de trei documente: cartea de identitate, cardul de energie și acest certificat de validare a datoriilor, care se prezintă oficiantului poștal. Se eliberează apoi o dovadă privind operațiunile de servicii de mandat postal. Pe 1 februarie începe distribuirea cardului de energie prin serviciile Poștei Române și cu data de 1 martie se pot utiliza acești bani”, a precizat Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene la o emisiune TV. 

În 2023, persoanele vulnerabile vor primi din fonduri europene sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de două ori pe an.

Vizualizări: 856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: