Social

Canalizare de patru milioane de euro într-o comună din Gorj

Vești bune pentru locuitorii comunei Stejari! Administrația locală a reușit să acceseze fonduri pentru realizarea sistemului de canalizare. Nu mai puțin de patru milioane de euro vor fi investiți în ceea ce primarul numește „unul dintre cele mai complexe sisteme de canalizare” din județul Gorj. 

 

Banii pentru realizarea investiției vor veni din două direcții: prin Programul Anghel Saligny și de la Compania Națională de Investiții. 

„Lipsa canalizării este una dintre nemulțumirile oamenilor din comuna Stejari, însă s-a găsit rezolvare la această problemă. Am reușit să accesăm fondurile necesare pentru a putea realiza un sistem modern de canalizare. Ne-a fost aprobat un proiect în valoare de trei milioane de euro, prin CNI, iar cu acești bani se va realiza sistemul de canalizare în aproximativ 70% din localitatea Stejari. De asemenea, prin Programul Anghel Saligny, o să mai primim un milion de euro pentru a acoperi și restul zonelor. Din păcate, va mai rămâne, să spunem cam 10-15% din suprafața comunei, unde relieful nu ne permite să introducem canalizare în zona respectivă”, a afirmat Robert Păiuși, primarul localității Stejari.

Lipsa canalizării este una dintre problemele de care încă se lovesc mulți dintre locuitorii județului Gorj care stau la sat.

 

Vizualizări: 2,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: