Social

Câinii fără stăpân din Târgu Jiu vor fi adoptați în Hunedoara

Problema maidanezilor de la Târgu Jiu va fi rezolvată cu ajutorul firmei care se ocupă de gestionarea acestei probleme în tot județul Hunedoara.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” este constituită la nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Hunedoara și a câștigat și licitația pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Târgu Jiu.

Primarul Marcel Romanescu urmează să semneze contractul pentru gestionarea situației câinilor fără stăpân cu această firmă, în cursul acestei săptămâni, fiind vorba de societatea din Hunedoara care a fost și singura care s-a prezentat la licitație. „Va fi un contract ferm în care fiecare dintre părți va avea drepturi și obligații. Ne dorim ca, în următoarele 6 luni, în mare parte, așa cum este stipulat în acest contract, să rămânem fără câinii pe care îi vedem astăzi pe străzile din municipiu”, a precizat edilul care are încredere că societatea are interesul de a prelua câinii de pe raza municipiului Târgu Jiu pentru că totul se face contra-cost. 

Municipalitatea a mai scos la licitație de două ori acest serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân dar atunci nu s-a prezentat nimeni. 

Singura societate care s-a prezentat și a și câștigat acum a fost societatea care gestionează situația câinilor fără stăpân de pe raza județului Hunedoara dar și din alte localități care au încheiat astfel de contracte, câinii fiind îngrijiți și oferiți spre adopție în șase adăposturi.

"Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân" este o asociație care a fost înființată în anul 2012, fiind fondată doar la nivelul UAT-urilor din județul Hunedoara și având 50 de membri. Aceasta deține  șase adăposturi funcționale în Brad, Simeria, Orăștie, Călan, Uricani și Deva.

Asociația are ca obiect de activitate gestionarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al UAT-urilor membre și poate presta servicii contra cost și pentru UAT-urile care nu sunt membre în asociație,  după cum se specifică pe site-ul oficial, acolo unde toate adăposturile asociației prezintă public câinii oferiți spre adopție.

Vizualizări: 673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: