Social

Câini din padocul de la Motru, eutanasiați peste câteva zile

20 de câini din padocul gestionat de Direcția Publică Motru vor fi eutanasiați în câteva zile, dacă nu se va găsi cineva să îi adopte.

Primarul Morega a susținut în presa locală că Direcția Publică Motru i-a cerut să dea decizii de eutanasiere și că el s-a opus. Cei de la DP Motru au publicat documente potrivit cărora Primăria a emis dispoziția de eutanasiere pe 21 mai, dispoziție care trebuie aplicată în 14 zile.

“Direcția Publică are în administrare Adăpostul de Câini, un adăpost care are o capacitate maximă de 70 câini. Conform legii în padoc pot sta maxim 63 de câini, 10% din capacitate trebuie să fie liberă pentru diverse urgențe (mai ales pentru câinii agresivi). În acest moment în padoc se află un nr. de 76 de câini”, a transmis DP Motru.

Direcția Publică, ca administrator al adăpostului, are obligația legală de a anunța primarul despre această situație, precum și de prevederile Legii 258/2013. “Așa s-a procedat! Direcția Publică nu poate decide eutanasierea niciunui câine, doar primarul are acest atribut. Dispozițiile de eutanasiere au fost emise pe data de 21.05.2021 de funcționarul căruia primarul Morega i-a delegat această atribuție și au fost înaintate către Direcția Publică în data de 26.05.2021 de același primar, după intoxicarea regizată pe rețelele de socializare și în ziarele locale”, a mai susținut Dan Matei, directorul direcției.

Cei de la Pro Animals au adoptat o cățelușă, dar mai este nevoie de intervenția altor iubitori de animale. “Au trecut 8 zile de la emiterea dispozițiilor de eutanasiere de către primarul Morega. Vă rugăm să ne sprijiniți și să adoptați un cățel. Câinii aflați în Adăpostul administrat de Direcția Publică Motru SA își așteaptă noii stăpâni. Doritorii pot vizita locația, de luni până vineri, în intervalul orar 7-15 sau în weekend, la cerere, în intervalul orar solicitat în prealabil”, a comunicat sâmbătă instituția.

Vizualizări: 3,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: