Politică

Burduja îl mută pe Brâncuși în Valea Jiului

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat, în cadrul unei vizite la Petroşani, în judeţul Hunedoara, că în Valea Jiului va fi deschis un nou Complex Energetic.

”Ştiu că aţi ridicat Coloana fără sfârşit a lui Brâncuşi, aici, în Valea Jiului şi Constantin Brâncuşi spunea că una este să vezi până departe, alta este să mergi până departe. Acum ne străduim să vedem până departe un viitor pentru Valea Jiului, un viitor pentru dumneavoastră, un nou Complex Energetic pentru Valea Jiului şi facem paşi în acest sens şi o să îi vedeţi. Mai rămâne să mergem împreună până departe”, a precizat Sebastian Burduja. Modulele Coloanei au fost realizate la atelierele din Petroșani, dar opera a fost ridicată la Târgu Jiu.

Ministrul a precizat că pentru punerea în funcțiune mai trebuie parcurşi o serie de paşi, între care şi acordarea unui ajutor de stat ce va fi trebui aprobat de Comisia Europeană.

"Noi ne străduim ca în toamna aceasta, cât de curând, să avem o nouă soluţie prin noua companie, Complexul Energetic Valea Jiului. Acolo, cei care lucrează actualmente în Complexul Energetic Hunedoara vor avea un loc de muncă şi vor putea să-şi desfăşoare, în continuare, activitatea. (...) Noi ne străduim să accelerăm o serie de paşi, unde am constatat întârzieri. Asta necesită, pe de o parte, o procedură de dare în plată de la Complexul Energetic Hunedoara către Complexul Energetic Valea Jiului, şi pe de altă parte, acordarea unei sume de bani de la bugetul de stat către noua companie, ceea ce înseamnă o procedură de ajutor de stat. Asta implică un dialog cu Comisia Europeană, o negociere, dar noi ne vom strădui ca în termenul cel mai scurt, deci la nivelul lunii septembrie sau până la 1 octombrie, această problemă să fie rezolvată", a spus ministrul Energiei.

Legat de "Ansamblul Brâncuși", posibil să-l fi dus tatăl său în EROARE, și să-i fi spus că "Coloana Infinitului" a fost turnată de ruși în combinatul ALRO Slatina! De aici și confuziile... 

 

Vizualizări: 3,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: