Actualitate

Bani de la Guvern pentru alunecarea de teren de la Preajba

Alunecarea de teren de la Preajba, care pune în pericol locuințele, dar și drumul din zonă, va beneficia, pentru consolidare, de bani din fondul de rezervă al Guvernului.

Terenul a alunecat pe o suprafața de 400 de metri liniari pe marginea drumului din Preajba, riscând să se extindă și să afecteze infrastructura rutieră și de electricitate.

Localnicii se tem că aceasta va ajunge și la locuințele lor dacă nu se iau măsuri de consolidare. Convocat de urgență, Comitetul local pentru Situații de Urgență din Târgu Jiu a decis că trebuie intervenit cât mai repede pentru consolidarea suprafeței afectate.

„S-a solicitat alocarea a sumei de aproape 9 milioane de lei, în primă fază, de la fondul de rezervă al Guvernului României. Este o sumă de care e nevoie în primă fază, urmând ca, ulterior, ea să fie suplimentată. Imediat ce banii vor fi trimiși de la Guvern vor începe lucrările pentru stabilizarea terenului. Până la începerea lucrărilor, zona rămâne împrejmuită, iar șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență sau să evite acel drum”, se arată în hotărârea Comitetului local pentru Situații de Urgență din Târgu Jiu.

Aceasta va fi înaintată Prefecturii Gorj, astfel încât, cei din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să solicite urgent Guvernului alocarea sumei de aproape 9 milioane lei pentru demararea lucrărilor de consolidare.

Vizualizări: 1,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: