Ultima oră

Au obținut bani în plus la pensie

Peste 200 de foști salariați ai Complexului Energetic Oltenia care au dat în judecată Casa de Pensii Gorj au obținut bani în plus la pensie. E vorba de sume de aproape 2.000 de lei lunar în plus la venitul calculat, în primă fază, de funcționarii de la Casa de Pensii fără să ia în calcul toate prevederile Legii 197. 

 

Cifrele au fost făcute publice de parlamentarul Radu Miruță, care a declarat că statistica nu e una oficială, ci a calculat el comparând informațiile de pe portalul instanțelor de judecată. 

 

Oamenii au reușit să anuleze în instanță deciziile de pensionare date inițial de Casa de Pensii și au obținut și un plus substanțial pe lună. 

 

„Peste 300 am contorizat doar eu. E vorba de procese în care s-a câștigat pe partea financiară, între 1.200 și 1.800 de lei lunar la pensie, bani care au fost opriți inițial prin decizia greșită la Casa de Pensii. Cei mai mulți, vreo 70%, adică 200 și ceva de oameni sunt din Gorj. Sunt numere pe care le-am contorizat eu după ce mi-au scris oamenii”, a spus deputatul Radu Miruță, la Radio Infinit. 

 

Chiar zilele trecute, un fost salariat al Complexului Energetic Oltenia a câștigat definitiv procesul cu cei de la Casa de Pensii. Și în acest caz, instanța a obligat Casa de Pensii Gorj să anuleze decizia de pensionare, să ia în seamă anii lucrați în condiții dificile și să recalculeze pensia în baza Legii 197, însemnând un câștig în plus în fiecare lună de peste 1.500 de lei. 

Vizualizări: 3,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: