Ultima oră

Anchete la primării după întârzieri la plata burselor școlare

Ministerul de Finanțe, cel care face plata burselor școlare către primării, va demara anchete în județele unde s-au înregistrat întârzieri la primirea sumelor de către elevi.

Ministerul precizează că a fost alocată suma de 1,031 mld. lei pentru plata burselor de performanță, merit, de studiu și de ajutor social, sumă majorată cu alte 300 mil. lei în urma rectificării bugetare.

Banii au fost virați în conturile Trezoreriilor locale, fiind puși la dispoziția unităților administrativ- teritoriale, pentru tragere, în baza unei cereri.

„Ca urmare a articolelor apărute în presă, Ministerul Finanțelor a demarat o anchetă la nivelul județelor, pentru stabilirea planului și execuției sumelor defalcate din TVA și a destinației acestora la nivelul UAT-urilor, în vederea aflării cu rapiditate și exactitate a blocajelor și remedierii situației. Dar, indiferent de fluxul banilor de la central la local și de eventuale blocaje, vrem să asigurăm atât părinții îngrijorați cât și elevii că MF face tot ce îi stă în putință pentru o rezolvare cât mai rapidă”, informează instituția.

Bursele trebuie primite de elevi în fiecare zi de 15 a lunii. Este vorba de 500 lei - bursa de performanță, 200 lei - bursa de merit; 150 lei - bursa de studiu și 200 lei - bursa de ajutor social.

Vizualizări: 939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: