Social

Amendă usturătoare pentru un transportator de animale

Nouă amenzi în cuantum de aproape 50 mii lei au aplicat în ultima săptămână inspectorii din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj, unor operatori sau persoane fizice din Arcani, Mătăsari, Motru şi Târgu Jiu. 

 

Cea mai mare sancțiune, de 12.000 lei, a fost dată unui transportator de animale vii, pentru transportul animalelor fără certificate de competență și fără efectuarea igienizării si dezinfecției.

 

O altă amendă, de 10.000 lei, a fost aplicată la un depozit de furaje, pentru comercializarea către consumatorul final, prin rețeaua proprie de distribuție, a hranei pentru animale din spații neautorizate și fără respectarea condițiilor de igienă. 

 

Aceeași amendă au primit-o și patronii unui restaurant-pensiune, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare refrigerate. Inspectorii au găsit ouă depozitate în același spațiu cu carne, mezeluri, legume și fructe, ”existând riscul de contaminare încrucișată; nu au fost păstrate probe din preparatele servite consumatorilor în regim de alimentație colectivă”, a transmis DSV Gorj. 

 

6.000 lei este sancțiunea aplicată de inspectorii sanitari la o fermă avicolă, pentru comercializarea păsărilor fără documentele sanitare-veterinare necesare, conform legislației sanitare-veterinare în vigoare. 

 

De asemenea, un medic veterinar de liberă practică împuternicit a fost sancționat cu 2.400 lei, pentru eliberarea de documente sanitare-veterinare în alte condiții decât cele prevăzute de normele, instrucțiunile și dispozițiile în vigoare. Alte două amenzi a câte 1.000 lei au fost date la două farmacii veterinare, pentru eliberarea produselor medicinale veterinare fără prescripție medicală. 

 

Alte două amenzi în valoare de 1.200 lei au fost aplicate la un fast-food, întrucât persoana care deservea unitatea la data controlului a încălcat normele sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor privind manipularea produselor alimentare, și la un magazin de furaje, pentru depozitarea necorespunzătoare a acestora. 

 

Vizualizări: 5,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: