antiVirale

Amendă dacă nu ai suficient combustibil în rezervor

Atunci când plecați în vacanță cu mașina trebuie să vă informați asupra regulilor specifice de călătorie din țara unde mergeți pentru a nu primi amenzi.

Trebuie avut în vedere faptul că regulile de circulație sunt diferite în funcție de țară, de aceea șoferii sunt sfătuiți să le verifice înainte să conducă în state diferite.  Există anumite reguli specifice pe care localnicii le știu și le respectă dar unui turist i-ar putea creea probleme.

Germania este cunoscută pentru calitatea șoselelor sale iar acolo e ilegal să te oprești inutil pe Autobahn. Potrivit autorităților, un rezervor gol e considerat un risc care poate fi evitat iar șoferii sunt sfătuiți să verifice rezervorul înainte să intre pe Autobahn, pentru a se asigura că nu apare un astfel de incident, riscând să ia amendă dacă sunt prinși cu rezervorul gol. 

În Cipru este interzis să iei mâinile de pe volan în timpul mersului. Unii șoferi au fost amendați pentru că mâncau la volan sau chiar și când au luat o mână de pe volan pentru a schimba stația radio. 

În țările scandinave, trebuie să ai farurile aprinse tot timpul când conduci, indiferent de momentul zilei. Regula se aplică în Danemarca, Norvegia și Suedia, asta pentru că acolo zilele sunt mai scurte în timpul iernii. 

Vizualizări: 730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: