Social

Ambulanța Gorj rămâne în trei medici. Asta este stare de alertă!

Cazul de miercuri, când Gorjul nu a avut o ambulanță cu medic pentru a duce un copil de nici de trei ani, în stare gravă, la spitalul din Craiova, se poate repeta oricând.

De fapt, cred că deja se repetă în fiecare zi, doar că presa nu află de fiecare dată.

Miercuri, a fost în pericol un băiețel care a căzut de la etajul 4 și a avut neșansa ca elicopterul SMURD de la Craiova să fie defect și singurul medic care era de serviciu la Ambulanța Gorj să fie într-o altă misiune, la Motru.

În momentul de față, SAJ Gorj mai are patru medici operativi, care lucrează pe trei ture. Adică unul sau doi pe tură. Mai are câțiva care fac doar dispecerat și 20 de posturi de medic vacante.

Acestea au tot fost scoase la concurs din 2018 încoace și nu s-a prezentat nimeni niciodată la concurs. De ce? Penru că s-a dus buhul că în Gorj șpaga la angajare este încă valabilă. Pentru că cei de la SAJ Gorj nici nu au căutat vreodată medici la modul serios. S-au mulțumit să publice un anunț în Viața Medicală și să aștepte să pice pară mălăiață. 

Știți cum procedează, de exemplu, cei de la Rovinari, acolo unde au ajuns zeci de medici tineri în ultimii ani? Publică anunțurile pe grupurile de profil, își sună colegii de peste tot din țară și îi roagă să convingă la rândul lor și alți medici că la mijloc este un proiect serios. Așa s-a format un colectiv, o familie, unde oamenii merg să lucreze de plăcere.

La SAJ Gorj sunt scandaluri, reclamații, oameni puțini, ambulanțe defecte. Și niște autorități care se mulțumesc să constate și să critice, deși treaba lor ar fi să găsească soluții.

Știți ce a anunțat joi managerul de la Ambulanța Gorj? Că din cei patru medici operativi care mai sunt, unul urmează să se pensioneze. Și mai rămân trei. Cum medicii trebuie să aibă și ei concedii, zile libere, probabil că vom discuta curând despre faptul că avem serviciu de ambulanță fără niciun medic pe schimb. Și autoritățile vor critica în continuare și vor aștepta ca soluțiile să cadă din cer. 

Șase posturi de medic au fost scoase la concurs în iunie 2021 și nu s-a înscris niciun candidat. Cred că asta este stare de alertă medicală.

Vizualizări: 2,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: