Actualitate

Acord de mediu pentru drumul expres Târgu Jiu – Craiova

Demers important pentru realizarea drumului expres Târgu Jiu – Craiova. A fost semnat acordul de mediu, la București. „Nu mai există nicio barieră care să întârzie realizarea acestui drum”, spune deputatul Mihai Weber.

Proiectul „Autostrada Craiova-filiași și drum expres Filiași-Târgu Jiu”, care va fi construit în județele Dolj și Gorj, cu o lungime de 110 km. călătorie între Craiova și Târgu Jiu.

“Este una dintre cele mai bune vești, pe care o primim în acest sfârșit de an și, totodată, începem anul 2024 în forță, cu proiecte extrem de importante pentru gorjeni. Drumul Expres Craiova -Târgu-Jiu este una dintre cele mai ample lucrări, care va demara odată ce acordul de mediu a fost obținut, pentru care m-am implicat intens și am urmărit fiecare etapă care s-a parcurs pentru a se ajunge la un pas de excuția propriu-zisă. Practic, nu mai există nicio barieră care să întârzie realizarea acestui tronson, care, în mod cert, va contribui la dezvoltarea județului Gorj, din toate punctele de vedere”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

„Proiectul presupune realizarea terasamentului rutier, structurii rutiere, unor noduri rutiere, lucrări de artă precum poduri, viaducte și pasaje, realizarea de podețe, parcări, lucrări hidrotehnice și de preluare și evacuare a apelor pluviale, relocări de căi de transport și lucrări pentru siguranța circulației, pe o suprafață totală estimată la 1.316 hectare”, a declarat președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru.

Vizualizări: 983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: