Diaspora

Accident minier grav în Serbia. Zeci de victime!

Autoritățile sârbe au anunțat vineri, 1 aprilie, că un accident minier s-a produs la mina de cărbune din Soko, la scurt timp după ora locală 4 dimineața. Opt persoane au murit și alte 18 sunt rănite. Acțiunea de salvare este în desfășurare.

Televiziunea de stat, RTS, a raportat că accidentul s-a petrecut când o parte din cariera minei de cărbune Soko s-a prăbușit, eliberând gaz metan în interior și prinzând mineri în capcană.

O anchetă oficială este în desfășurare pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Ministrul mineritului și energiei din Serbia, Zorana Mihajlovic, a declarat că autoritățile relevante sunt la fața locului pentru a „determina cauza acestei tragedii”.

Managerul minei, Drago Milinkovic, a declarat: „Mina de cărbune Soko este o carierăe periculoasă din punct de vedere al metanului”.

El a adăugat că măsurile de securitate sunt ridicate, dar a avut loc o „eliberare bruscă de metan”, iar echipamentele existente nu au ajutat.

Medicii din orașul Aleksinac din apropiere, unde au fost aduși mineri răniți, au spus că rănile lor în mare parte nu sunt grave.

Anterior, RTS a raportat că cel puțin opt persoane au murit în accident și 20 au fost rănite, 49 de mineri se aflau în carieră la momentul accidentului.

Radiodifuzorul a spus că salvatorii încearcă să stabilească câți mineri au fost prinși în puț, citând autoritățile sanitare din Aleksinac.

Goran Vidic, șeful spitalului local, a afirmat că toate intervențiile chirurgicale neesențiale au fost anulate și unii pacienți au fost externați pentru a face loc victimelor.

Mina Soko, la aproximativ 200 km sud-est de Belgrad, a avut mai multe accidente grave de când a început să funcționeze la începutul anilor 1900.

Un accident în mină în 1998 a ucis 29 de mineri.

Vizualizări: 2,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: