Social

A lăsat calul să moară în chinuri

Un gorjean din comuna Albeni s-a ales cu dosar penal, după ce a lăsat un cal să moară în chinuri, fără asistență din partea medicului veterinar.

Poliția Animalelor a fost sesizată luni cu privire la faptul că, pe o proprietate de pe raza comuna Albeni, se află căzut la pământ, în agonie, un cal.

“La fața locului au fost efectuate manevre medicale de urgență asupra animalului, de către ofițerul – medic veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și medicul veterinar de circumscripție, fără rezultat, animalul decedând la scurt timp. Din primele cercetări, s-a stabilit că proprietarul animalului este un bărbat de 57 de ani, din comuna Albeni”, a comunicat IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea cu intenție fără drept a unui animal.

Deţinătorii de animale au obligaţia de a asigura acestora un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire şi atenţie, asistenţă medicală.

Deţinătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente şi cruzimi.

Prin rău tratament se înţelege comportamentul brutal, abuzul în utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile.

Vizualizări: 1,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: