Eveniment

A făcut țuică cu cazanul. Era să-l coste libertatea!

Un bărbat din Motru, județul Gorj, a fost condamnat cu suspendare după ce s-a urcat băut la volan. Făcuse țuică la cazan toată ziua și a tot gustat. Motreanul a contestat decizia Judecătoriei Motru, urmând ca procesul să ajungă la Tribunalul Gorj.

Fapta pentru care este judecat în prezent s-a petrecut anul trecut. “În actul de sesizare s-a reţinut că, la data de 04.10.2022, orele 17.20, cu ocazia unui control în trafic, organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Motru, Judeţul Gorj, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe DJ 671 B circula inculpatul sub influenţa alcoolului”, se arată în documentul de la instanță.

Motreanul a declarat că anterior, “în data de 04.10.2022, intervalul orar 08,00-16,00, a consumat vin roșu de țară și un litru de țuică, iar la ora 10,00 a mâncat două conserve de carne de porc, la reședința sa, unde a fabricat țuică cu cazanul. Ulterior, la orele 17,10, a urcat la volanul autoturismului personal, pe care l-a condus pe DJ 671 B, spre domiciliul său, fiind oprit de organele de poliție”.

Pentru că emana halenă de alcool, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest la ora 17,23, rezultând o valoare de 1,68 mg/l a concentraţiei de vapori de alcool pur în aerul expirat de acesta. “Ulterior s-a procedat la conducerea inculpatului către Spitalul Municipal Motru, pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge, fapt realizat la orele 17,50 şi 18,50. Analiza toxicologică a mostrelor biologice a relevat cantităţile de 4,25 g%o şi 3,85 g%o, alcool pur în sângele inculpatului, fapta sa constituind astfel infracţiune. Fiind audiat inculpatul a recunoscut consumul de alcool şi a regretat fapta săvârşită”, mai arată sursa citată.

Condamnat cu suspendare, la un an, gorjeanul are un termen de supraveghere de doi ani.

Vizualizări: 8,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: