Actualitate

A dat în judecată CE Oltenia pentru sporul de producție

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia a cerut Tribunalului Gorj să oblige Complexul Energetic Oltenia să îi plătească sporul de producție câștigat de colegii lui în urma grevei din ianuarie 2019. Este vorba de suma de o mie de lei brut, lunar.

Salariatul a arătat că este încadrat ca muncitor operativ in meseria de Mașinist Mașini Mobile de Transport Interior la Sucursala Electrocentrale Turceni.

Acesta acuză compania că a refuzat să-i acorde acest spor cu toate că prestează “activități care se încadrează în codul de meserii care beneficiază de acel spor”.

Omul cere ca sporul să i se dea retroactiv, din ianuarie 2019 până în prezent.

Juriștii companiei au susținut însă că locul de muncă al acestuia nu este prevăzut în anexa A2 „formațiile de lucru de la activitatea energetică la care se acordă 1000 lei brut spor de producție, conform Anexei 7 la CCM”.

CE Oltenia a precizat că, prin actul adițional nr. 9/0l.09.2020, salariatul beneficiază de spor activitate suport, conform Contractului Colectiv de Muncă aplicabil, respectiv suma de 300 lei, prin urmare nu poate desfășura și activitate direct productivă, și activitate suport.

Tribunalul Gorj i-a dat dreptate companiei acum câteva zile, dar salariatul poate contesta decizia.

Vizualizări: 2,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: