Actualitate

A cerut copia contractelor CE Oltenia cu OMV

Federația Națională a Muncii a cerut Ministerului Energiei să îi pună la dispoziție o copie a contractelor de asociere încheiate de Complexul Energetic Oltenia cu OMV Petrom, în vederea realizării a patru parcuri fotovoltaice.

Organizația sindicală vrea să afle dacă este corect ca în noile firme fiecare parte să dețină 50%, câtă vreme Complexul Energetic Oltenia vine cu terenurile, cu infrastructura, cu finanțarea obținută din Fondul de Modernizare și cu avize de mediu pentru noile investiții.

Ministerul Energiei a răspuns că are nevoie de 30 de zile pentru a comunica informațiile solicitate, din cauza “complexității subiectului”. Cum solicitarea a fost făcută pe 24 ianuarie, rezultă că am putea afla un răspuns spre finalul lunii.

Complexul Energetic Oltenia a fost obligat, prin planul de restructurare, să intre în asociere cu alte firme pentru a realiza investițiile propuse, adică opt parcuri fotovoltaice și două grupuri pe gaze.

După o procedură de selecție, pentru patru parcuri fotovoltaice a fost aleasă firma OMV Petrom, pentru alte patru parcuri fotovoltaice și grupul pe gaze de la Turceni - firma Tinmar Energy, pentru grupul pe gaze de la Ișalnița - grupul Alro.

 

Vizualizări: 1,659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: