Eveniment

A băut și s-a urcat la volan

Un bărbat din comuna gorjeană Stănești, de meserie electrician, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, cu amânarea executării, pentru că s-a urcat băut la volan.

Bărbatul a fost prins în trafic de polițiști, în aprilie 2022, pe strada Tineretului din Tg-Jiu, având o alcoolemie peste limita legală. “În urma testării cu aparatul DRAGER, acesta a indicat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la unitatea spitalicească în vederea recoltării de probe biologice”, se arată în documentul de la instanță.

Șoferul și-a recunoscut fapta. “Cu ocazia audierii, inculpatul a arătat că seara zilei de 17.04.2022, în intervalul orar 17,00-20,00 a consumat la Stadionul Municipal Tg-Jiu circa 1500 ml bere cu alcool marca The Bruery, fără aport alimentar, iar în jurul orelor 23,30 în timp ce se deplasa pe strada Tineretului din Tg-Jiu a fost oprit de un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Ordine Târgu Jiu. La scurt timp a sosit la faţa locului un echipaj al Poliţiei rutiere care a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat care a indicat o valoare de , fiind condus la spital unde i-au fost recoltate două probe de sânge. Fiind audiat, inculpatul ## a recunoscut şi regretat fapta comisă şi şi-a însuşit rezultatul analizelor de laborator”, mai arată sursa citată.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 2 februarie 2023 nu este definitivă.

 

Vizualizări: 621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: