Social

Cum arată meniul bolnavilor de la Spitalul Județean

Meniul pacienților internați în Spitalul Județean din Târgu Jiu s-a îmbunătățit, după ce alocația de hrană s-a dublat în acest an. Majoritatea bolnavilor beneficiază de hrană în valoare de 22 lei pe ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese. Suma crește în funcție de afecțiune, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici, de exemplu, beneficiază de o normă de hrană de 33 lei pe zi. 

Nu lipșește carnea din meniul bolnavilor, iar acesta este diversificat și se schimbă zilnic, în funcție de indicațiile dr. Alina Boantă, medic specialist în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și ale asistenților dieteticieni și nutriționistului, angajați ai unității medicale în cadrul Compartimentului Dietetică. 

Medicul curant decide de care regim alimentar va beneficia pacientul, în funcție de afecțiunile sale: regim comun, hidric, cardiac, regim hepatic, colecist, oncologic etc. 

„Și la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, alocaţia de hrană a fost mărită așa cum prevede legislația în vigoare și se acordă atât pentru asigurați, cât și pentru persoanele care nu fac dovada calităţii de asigurat, corespunzătoare serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare continuă în unitățile sanitare publice.  Astăzi, de exemplu, la micul dejun, la regimul comun, pacienții au servit brânză, mușchi file, roșie, castravete, ceai și pâine, la prânz-ciorbă de zarzavat și fasole uscată cu oase, friptură pui (pulpă inferioară) cu pilaf de orez, salată de varză și chec. La cină vor servi pulpă de pui inferioară cu mâncare de spanac, o banană și ceai”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Pe site-ul unității medicale și în fiecare secție cu paturi este afișat meniul zilnic – https://www.spitalgorj.ro/pagina-pacientului/.

Vizualizări: 1,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: